اولین همایش ایمنی صنعت آسانسور و پله برقی برای نخستین بار در روز چهارشنبه ۵ خرداد ۹۵ در سالن همایش های دانشگاه آزاد اسلامی ساری با حضور نایب رییس سندیکای صنایع آسانسور و پله برقی ایران جناب مهندس نیازی و جناب دکتر محمدپور عمران ریاست سازمان صنعت و معدن استان و ریاست سندیکای صنایع آسانسور مازندران جناب مهندس مینافر و سایر مهمانان محترم برگزار گردید.
در آغاز همایش و پس از تلاوت قرآن مجید جناب مهندس نیازی با سخنرانی حول اهداف و تاریخچه سندیکا همایش را افتتاح و اعلام داشتند: ساماندهی صنعت آسانسور، ارتقا و توسعه خدمات مهندسی، حمایت از صدور قطعات، جذب اعضای جدید و تاسیس شعبههای جدید در سراسر کشور از اهداف سندیکای صنعت آسانسور است. نیازی با بیان اینکه سندیکای صنایع آسانسور و پله برقی ایران در ۱۲ استان کشور دارای شعبه است، تصریح کرد: همکاری با استاندارد، رسیدگی به شکایات مصرف کنندگان و فرهنگ سازی برای استفاده از آسانسور از اقدامات این سندیکا است، صنعت آسانسور از معدود صنایعی است که بدون تسهیلات دولتی به توسعه شتابان خود ادامه داده و این صنعت در چهار گروه تولیدکنندگان، بازرگانان قطعات، طراحان و نصابان فعالیت دارند.
در ادامه جناب مهندس مینافر ریاست هیئت مدیره سندیکای استان مازندران بعداز خوش آمدگویی و خیرمقدم به مهمانان و قدردانی از کلیه خوبانی که در برگزاری هرچه بهتر این همایش یاری رسان بوده اند از اهداف برگزاری این همایش و محورهای اصلی آن صحبت کردند. همچنین در سخنانی برگزاری فعالیتهای آموزشی در صنعت آسانسور، ساماندهی نصابان و اخذ مجوز آموزش از اداره کل استاندارد ملی ایران، از اقدامات سندیکای آسانسور مازندران اعلام کرد و افزود: حوادث ناشی از عدم به کارگیری آسانسورهای ایمن و کیفی در استان نشان از بیتوجهی به صنعت آسانسور دارد.
ایشان خاطر نشان کردند: امیدواریم با بکار بستن مو به موی شیوه های اجرایی و ایمنی در هنگام طراحی، اجرا و نصب این وسیله نقلیه عمودی از ایجاد آسیب های وارده هنگام کار و بعد از آن یعنی زمان بهره برداری جلو گیری نماییم.
باشد که به یاری ایزد بزرگ این انتظار محقق گشته و در همایش بعدی، هدف، تنها بالا رفتن کیفیت اجرای کار در این صنعت باشد. و این مهم محقق نگردد مگر با حمایت سازمان ها و نهادهای زیربط و وزارت خانه مطبوع که به عنوان متولی اصلی صنعت آسانسور در کشور می باشد. لذا درخواست این سندیکا از مسئولین زیربط ایجاد و تشکیل شورای هماهنگی و سیاست گذاری مختص به صنعت آسانسور به جهت رشته و ارتقاء ایمنی و کیفیت آسانسورهای منصوبه و در حال نصب و اجرا در سطح استان می باشد.
سخنران بعدی برنامه معاونت استاندار جناب مهندس نبییان در زمینه لزوم همکاری بخش ها و سازمان ها با این صنعت رو به پیش مطالبی را ارائه نمودند و از تلاش های برگزار کنندگان همایش تشکر کرده و اظهار امیدواری نمودند که این همایش دستاوردهای خوبی برای استان به همراه داشته باشد. ایشان با بیان اینکه نظارت اداره استاندارد بر فعالیت فعالان آسانسور باید ارتقا یابد، افزود: بخش خصوصی و دولتی باید در جهت ارتقا ایمنی آسانسور و پله برقی در مازندران فعال شود.
پس از آن مهندس منوچهری نائب رییس سندیکای صنایع آسانسور و پله برقی مازندران به ارائه مقاله ای در زمینه اهمیت سرمایه انسانی در این صنعت پرداختند.
و در ادامه جناب دکتر محمد پور عمران ریاست سازمان صنعت و معدن و تجارت استان مازندران حضور در این همایش را فرصتی برای دانشجویان ، پژوهشگران و علاقمندان به این حوزه دانست و در مورد لزوم و اهمیت دریافت پروانه طراحی و مونتاژ و اهداف آن صحبت کردند.
امیر میران آملی ، نائب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مازندران نیز در این همایش ملی گفت: به رغم تاسیس یکساله سندیکا در استان، تلاش خوبی برای تشکیل این همایش ملی صورت گرفته است. اتاق بازرگانی حمایت خود را از ارتقا ایمنی صنعت آسانسور در مازندران اعلام خواهد کرد.
مهندس عباس رحیمی، رئیس اداره استاندارد و تحقیقات صنعتی غرب مازندران نیز در این مراسم با اعلام اینکه از ۱۳ سال پیش تاکنون نظارت بر آسانسور به اداره کل استاندارد واگذار شده است، افزود: وجود آسانسور بدون شناسنامه و با کیفیت پایین دولت را مجاب کرد از سال ۸۲ استاندارد آسانسور را اجباری کرده و با اجرایی شدن آن شاهد کاهش حوادث بودیم.
وی با اشاره به وجود ۱۳ شرکت بازرسی در استان، افزود: یکی از اقدامات در سازمان ملی استاندارد، ایجاد سامانه ملی است که از سال ۹۳ اجرا شده و تا کنون بیش از ۲۵۰۰ ثبت سامانهای صورت گرفته است.
مهندس ذوالفقاری کارشناس ارشد سازمان ملی استاندارد نیز در زمینه لزوم ایمنی و استاندارد در صنعت آسانسور به ارائه مطلب پرداختند.
مهندس یاسان و مهندس مهندس گیوه چی مهندس یوسفی مهندس ادیب پور، مهندس شهرام مردمی و مهندس امید هاشمی از مدرسان این صنعت نیز در این همایش به ارائه مقاله پرداختند.
سلام.وقت به خیر.خواستم نکاتی را بعنوان یکی ازشرکت کنندگان در اولین همایش ایمنی آسانسور یادآوری کنم:
۱ -تشکر به خاطر نگاه خوب وقوی شما نسبت به مقوله ایمنی درصنعت آسانسور
۲-تشکر بابت زحمات زیاد شما جهت برگزاری هرچه بهتر همایش.
بااین حال عدم پوشش مناسب تصاویر واخبار همایش تا به امروز باوجود گذشت چندین روزکه شاید ناشی از بی توجهی رسانه ها به این کار مهم یکی از نکات مبهم است .خواهشمندم حداقل در پایگاه اطلاع رسانی خود سندیکا با انتشار تصاویر و تفسیر وقایع همایش این حساسیت را در اذهان بیدار نمایید.
موفق باشید
سلام جناب رضاییان. اتفاقا پوشش خوبی توسط رسانه صورت گرفته. در ادامه لینک های مربوط به پوشش خبری همایش توسط سایتهای مختلف رو مشاهده می کنید:
پوشش خبرگزاری ایرنا
پوشش همایش توسط سایت سندیکای آسانسور ایران
پوشش همایش ایمنی مازندران توسط خبرگزاری مهر
پوشش همایش توسط سایت سازمان صنعت و معدن و تجارت مازندران
پوشش همایش توسط خبرگزاری تسنیم
fبا سلام و خسته نباشید به حضور محترم کلیه کسانی که در تقویت ایده برگزاری سمینار ایمنی در سطح ایران واستان مازندران در صنعت آسانسور فعالیت و تلاش نمودند و آنر از بالقوه به فعل رساندند.
نگارنده به عنوان یکی از اعضای فعال در بخش فرهنگی صنعت، که طی سال ها ی گذشته در استان های مختلف شاهد تشکیل نهاد و تشکل سندیکا ی صنایع آسانسور و پله برقی بوده ام. به دعوت مسئولین مربوطه از طرف نشریه دنیای آسانسور در نخستین همایش ایمنی در صنعت آسانسور استان مازندران افتخار تهیه خبر و عکس را داشتم که گزارش کامل آن در مجله شماره ۶۴( تایستان ۹۵) در دست اقدام و چاپ قرار دارد. برخود لازم میدانم به اختصار نکاتی را به عرض برسانم:
تشکیل سندیکای صنایع آسانسور و پله برقی ایران در سال ۷۸ و در ادامه تلاش ها و تشکیل شعبه های سندیکای استان های مختلف سبب سازماندهی، ارتقاء آموزش، اخذ همکاری سازمان استاندارد و در نتیجه رشد کیفی و کمی صنعت آسانسور گردیده است. اما،
اما در مقایسه ای اجمالی با وجود تلاش های صورت گرفته در سطح شعبه های سندیکا در استان های مختلف کشور، اما سندیکای نوپای استان مازندران درست در اولین سالروز تاسیس خود( ۵ اردیبهشت ۱۳۹۴) اولین همایش ایمنی در صنعت آسانسور استان بزرگ مازندران را در حالی برگزار کرد که سمینار ها و دوره های آموزشی متعددی را برگزار و نتایج قابل توجهی نیز بدست آورده بود.
حضور اعضای جوان و دارای انرژی و انگبزه که زحمات اخذ آموزش و فراگیری را در نقاط مختلف داخل و خارج از استان و کشور را به جان خریده اند از یک سو و اساتید پیشکسوت فعال در صنعت آسانسور استان در کنار هم سبب تاسیس سندیکا و تلاش برای تحقق اهداف تشکل صنعت که همان؛ ارائه اسانسور با کیفیت، افزایش نظارت جهت ارتقاء ایمنی و امنیت استفاده کننده گان است فراهم گردیده است.( فراهم نموده اند)
معارفه و اعلان حضور سندیکا به عنوان تشکل متولی صنعت آسانسور از منظر های مختلف، به نهاد ها، ارگان ها، سازمان ها و دیگر مبادی مولی صنعتدر بخش های دولتی و خصوصی.
نخستین همایش جهت ارتقاء ایمنی در آسانسور استان مازندران به لحاظ گوناگون با وجود نتایج بدست آمده ( با لحاظ حداقل ها) قابل قبول و مستوجب تقدیر و تشکر است.
در خاتمه این نوشته بسیار مختصر ضمن تشکر از هیات مدیره و اعضای سندیکای ایران و بخصوص رئیس و اعضای هیات مدیره سندیکای استان مازندران و دیگر تلاشگران این همایش تخصصی و موثر.
موفق و سلامت باشید.